We gaan het eventjes hebben over koolhydraten. Dat vergif weetje wel, dat spul dat er ’s nachts voor zorgt dat je buik in omvang toeneemt… FOUT

Helaas zie ik mensen net als Luuk van RTL Boulevard hetzelfde doen. Ze schrappen vrijwel alle koolhydraten uit hun voeding en denken dan dat ze goed en gezond bezig zijn. Dit is helaas niet geval. Koolhydraten heb je nodig om te kunnen functioneren. Het is de belangrijkste en meest gebruikte energiebron van het lichaam. Het zomaar zonder reden schrappen van je koolhydraten en denken dat je goed bezig bent is dus een misvatting. Gevolg hiervan is namelijk dat je o.a. zakt in energielevel, minder goed presteert tijdens sport en activiteiten uit de weg gaat die (meer) energie vragen zoals de trap pakken i.p.v. de lift bijvoorbeeld.
Het gaat namelijk niet om de hoeveelheid koolhydraten die je op een dag eet, maar om je totale kcal inname ten opzichte van je totale kcal verbruik. Eet je minder kcal dan dat je er verbruikt, dan val je af. En tuurlijk is het schrappen van een aantal koolhydraten een manier om minder kcal te eten maar dat zelfde geldt voor je eiwitten en vetten.

Wanneer je wilt afvallen zal het de voorkeur ALTIJD hebben om je koolhydraten zo hoog mogelijk te houden. Dit maakt het afvallen makkelijker, hebt meer energie, presteert beter tijdens sport en dagelijkse activiteiten EN het maakt de overgang naar je “normale” voeding makkelijk. Want ga eens even na, wie uit jou omgeving eet er al 5 jaar zonder koolhydraten? Juist, niemand. Dit hou je niet vol, het kan ook helemaal niet.

WhatsApp chat